Home

Afgelopen zaterdag mocht Jiska Zuidhof, leerling van Concordia Middelstum deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor blazers solisten en ensembles in Utrecht.

09102017 Jiska NK 2017 1

Ze had zich hiervoor geplaatst nadat ze in mei van dit jaar kampioen werd op het solistenconcours van de muziekbond Groningen en Drenthe. Jiska kwam zaterdag uit in de jeugddivisie en speelde op haar bugel het werk ‘On the way’ van Alain Crepin.

Ze werd hierbij prachtig begeleid door pianiste Nanke Flach uit Groningen.

De juryleden Dick Bolt uit Arnhem en Geert Jacobs uit Leunen waren vol lof over Jiska haar mooie warme bugelklank en haar muzikaliteit. Ze gaven haar dan ook in totaal 83,5 punten. En dit was goed voor een 3e plaats op dit Nederlandse Kampioenschap.

Een hele knappe prestatie voor de 11 jarige leerling van Concordia, die les krijgt van Jan Werkman.

09102017 Jiska NK 2017 2

 

Donderdag 6 juli om 20:00 uur sluiten wij het muzikale seizoen af met een luchtig concert op het plein bij Vita Nova onder leiding van Klaas van der Woude. Op het programma staan onder meer Lord of the Rings, Lightwalk en Perhaps Love. Ook zullen onze jeugdleden Marjolein Jansma, Esther van de Pers en Jiska Zuidhof van zich laten horen.
 
De fanfare van Concordia kijkt terug op een succesvol seizoen met onder meer een prima prestatie op het Nederlands kampioenschap (ONFK), optredens met Ge Reijners en Pearl Joahn en een mooi herinneringsconcert in samenwerking met Monuta.

6 juli 20 op het plein voor Vita Nova. Graag tot ziens!

Onlangs haalde Jiska Zuidhof de kampioenstitel in de jeugd divisie op het solistenconcours van de Muziekbond Groningen en Drenthe in de Laarkerk van Zuidlaren. 

Op haar bugel speelde ze het werk “On the way” van Alain Crepin. Van jurylid Durk Lautenbach kreeg zij 84 punten toebedeeld. Een mooie 1e prijs die goed genoeg was om kampioen te worden in de jeugd divisie. Jiska krijgt les van Jan Werkman, die tevens verbonden is als tweede dirigent van de Middelstumer fanfare.

Op 12 en 13 mei vonden in De lawei te Drachten de Open Nederlandse Fanafare Kampioenschappen (ONFK) plaats. Ook de fanfare van Concordia Middelstum nam deel en wist in de eerste divisie de vierde plek te bemachtigen.

Trias Politica
De orkesten in de eerste divisie speelden het werk Trias Politica. De componist Jan Bosveld was zelf ook aanwezig en gaf desgevraagd na het laatste optreden voor de camera’s van Omrop Fryslân zijn commentaar: “Ik vond Concordia en Andels Fanfare met afstand het beste. Ze staan boven de materie en kunnen het stuk goed spelen.” Hij roemde ook de opvatting van Concordia. “Ik ken dirigent Klaas van der Woude een beetje en die weet er echt muziek van te maken.”

Vierde
Helaas was de jury het niet helemaal eens met Bosveld. Ze waardeerden het optreden weliswaar met 88 punten maar dat was niet genoeg voor de overwinning. Concordia moest genoegen nemen met een vierde plaats. “Natuurlijk ga je om te winnen. Als je dan ook nog eens maximaal presteert op het podium is er best even teleurstelling dat je net de top drie net niet bereikt”, aldus voorzitter Alexander Zuidhof. “Toch zijn we zeker tevreden, we hebben prima gespeeld en veel positieve reacties in ontvangst mogen nemen.”

foto5

Ter voorbereiding op de Open Nederlands Fanfare Kampioenschappen dat op 12 en 13 mei plaatsvindt in de Lawei in Drachten geven Concordia Middelstum en Sereno Baflo een try-out concert op zondag 7 mei aanstaande om 20:00 uur in de Damsteekerk te Middelstum. Tijdens het ONFK strijden fanfares uit heel Nederland voor het kampioenschap. Elke divisie speelt een eigen (verplicht) werk en kan daarmee kampioen worden binnen de eigen divisie. Een try-out helpt de orkesten om zich optimaal voor te bereiden. Sereno uit Baflo opent het concert. De vereniging onder leiding van Aline Werkman komt uit in de 5e divisie en speelt het werk “Three Klezmer Variations” van Philip Sparke.