Home

Op 10 december 2017 om 19:30 geeft de fanfare van Concordia Middelstum o.l.v. Klaas van der Woude haar jaarlijkse sfeervolle kerstconcert “Sterren Stralen” in de Hoeksteenkerk te Middelstum. De fanfare is er dit jaar in geslaagd de beroemde bariton Ernst Daniël Smid te contracteren als solist. Thema dit jaar is “Christmas by Candlelight”.

Sfeer en muzikaliteit gaan hand in hand bij het jaarlijkse kerstconcert “Sterren Stralen” van Concordia Middelstum. De prachtig uitgelichte en versierde Hoeksteenkerk, kerstmuziek bij binnenkomst, samenzang en koek-en-zopie brengen het publiek als vanzelf in de kerststemming. Dit jaar maken we het nog wat intiemer dan anders door het thema “Christmas by Candlelight” te kiezen. Kerst bij kaarslicht dus.

Onze solist van dit jaar zal met zijn warme stemgeluid zeker bijdragen aan deze sfeer. Concordia is er trots op dat Ernst Daniël Smid zijn medewerking aan deze avond verleend en daarmee in de voetsporen treedt van Geert Chatrou, het Roder Jongenskoor en Pearl Joan. Velen zullen hem kennen van zijn optreden in TV-programma’s als Una Voce Particulare. Ook vormt hij samen met collega’s Marco Bakker en Henk Poort het trio “De drie baritons” en heeft in diverse musicals gezongen. Smid zal deze avond samen met Concordia diverse bekende liederen ten gehore brengen, zoals O Holy Night en Have yourself a Mery Little Christmas. Daarnaast brengt de fanfare een keur aan moderne en meer traditionele kerstmuziek. Het geheel staat uiteraard onder leiding van onze dirigent Klaas van der Woude. De presentatie is net als vorig jaar in handen van Bert Groothedde. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het SNS fonds Middelstum.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden van Concordia, of via onze website: Kaarten Bestellen
Voorverkoop en donateurs €10,00. Niet-donateurs bij de kassa €12,50.

 

 

November is traditioneel mandarijnenmaand. Menig kindertas wordt tijdens Sintmaarten gevuld met deze gezonde citrusvrucht en aan het begin van het griep- en verkoudheidsseizoen is dat geen overbodige luxe. Ook voor fanfare Concordia uit Middelstum is november verbonden met mandarijnen. Het is dan weer tijd voor de mandarijnenactie. De muzikanten komen op 13 of 14 november langs de huizen in Middelstum om de inwoners een zakje lekkere mandarijnen te verkopen. Waarbij 1 zakje met 10 mandarijnen € 3,- kost en 2 zakjes voor € 5,- verkocht zullen worden. De opbrengst komt ten goede van de clubkas. Van harte aanbevolen!

Op zaterdag 4 november neemt Fanfare Concordia uit Middelstum deel aan het Streekfestival in Bodegraven.

Het orkest brengt onder leiding van dirigent Klaas van der Woude een programma bestaande uit vier werken, waaronder het technisch lastige maar daarom niet minder spectaculaire Excalibur van Jan van der Roost. De werken worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Danny Oosterman en Joop Boerstoel.

Het Streekfestival is in 1995 opgericht om orkesten uit het zogeheten Groene Hart een podium te bieden en de krachten onderling te meten. Maar ook orkesten van buiten de regio zijn van harte welkom. Deelname aan dit festival past uitstekend in de planning van Concordia en de leden zijn dan ook vast van plan er een mooi muzikaal dagje van te maken waarbij prestatie en gezelligheid hand in hand gaan.

Dit jaar nemen totaal 12 orkesten deel. Concordia is als hekkensluiter om 21:15 uur aan de beurt. Wilt u ons aanmoedigen? Van harte welkom in het Evertshuis, Julianastraat 4 te Bodegraven. Meer info op www.streekfestival.nl.

Afgelopen zaterdag mocht Jiska Zuidhof, leerling van Concordia Middelstum deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor blazers solisten en ensembles in Utrecht.

09102017 Jiska NK 2017 1

Ze had zich hiervoor geplaatst nadat ze in mei van dit jaar kampioen werd op het solistenconcours van de muziekbond Groningen en Drenthe. Jiska kwam zaterdag uit in de jeugddivisie en speelde op haar bugel het werk ‘On the way’ van Alain Crepin.

Ze werd hierbij prachtig begeleid door pianiste Nanke Flach uit Groningen.

De juryleden Dick Bolt uit Arnhem en Geert Jacobs uit Leunen waren vol lof over Jiska haar mooie warme bugelklank en haar muzikaliteit. Ze gaven haar dan ook in totaal 83,5 punten. En dit was goed voor een 3e plaats op dit Nederlandse Kampioenschap.

Een hele knappe prestatie voor de 11 jarige leerling van Concordia, die les krijgt van Jan Werkman.

09102017 Jiska NK 2017 2

 

Donderdag 6 juli om 20:00 uur sluiten wij het muzikale seizoen af met een luchtig concert op het plein bij Vita Nova onder leiding van Klaas van der Woude. Op het programma staan onder meer Lord of the Rings, Lightwalk en Perhaps Love. Ook zullen onze jeugdleden Marjolein Jansma, Esther van de Pers en Jiska Zuidhof van zich laten horen.
 
De fanfare van Concordia kijkt terug op een succesvol seizoen met onder meer een prima prestatie op het Nederlands kampioenschap (ONFK), optredens met Ge Reijners en Pearl Joahn en een mooi herinneringsconcert in samenwerking met Monuta.

6 juli 20 op het plein voor Vita Nova. Graag tot ziens!