Jan Werkman

JW1

Jan werkman (Kruisweg, 1985) is sinds 2016 verbonden aan Concordia als vaste vervanger en repetitor. Hij begon op jonge leeftijd met het bespelen van de bugel en het orgel. Als 14-jarige was hij kerkorganist in drie kerken en begeleider van diverse koren en ensembles in de provincie Groningen. Op zijn 17e begon hij met het dirigeren van enkele koren.

Na zijn Atheneumopleiding begon Jan in 2004 met de studie Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij volgde één jaar het bijvak orgel bij docent Theo Jellema. Toen Jan in 2005 ook met de opleiding HaFaBra-directie begon, wisselde hij naar het bijvak bugel. Jan sloot in 2008 de opleiding Docent Muziek af met onder andere een 8 voor zijn examen bugel. In 2008 haalde hij zijn diploma Docent Muziek. Tijdens zijn studie HaFaBra-directie kreeg hij onder andere  van Tijmen Botma en Klaas van der Woude. In 2009 rondde hij deze studie succesvol af.

 

Op dit moment is Jan onder andere als dirigent verbonden aan de Gereformeerde Brassband Groningen, fanfare Tida Kira en brassband Immanuel Eemsmond. Tevens is hij als docent verbonden aan muziekschool ‘De Wâldsang’ te Buitenpost, muziekschool ‘Hunsingo’ te Bedum en "IVAK" te Delfzijl  en verzorgt hij tevens de jeugdopleiding bij Concordia Middelstum.