Klaas van der Woude

Sinds 2016 staat Concordia onder leiding van Klaas van der Woude (Rinsumageest,1954). Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met de blaasmuziek. Hij kreeg les van de Friese brassbandpionier Sierd de Boer. Via deze docent kwam hij op vijftienjarige leeftijd als cornettist bij brassband De Bazuin Oenkerk.

Na een opleiding tot onderwijzer en een overstap naar brassband De Wâldsang besloot Klaas van der Woude verder te studeren aan het conservatorium te Leeuwarden. Een belangrijke stimulans voor het volgen van deze opleiding was afkomstig van Tjeerd Brouwer, jarenlang dirigent van de Wâldsang en ook een aantal jaren van De Bazuin Oenkerk. Het was ook Tjeerd Brouwer die Klaas zijn eerste directielessen gaf. Aan het conservatorium studeerde Klaas van der Woude trompet, directie en arrangeren.

Vandaag de dag is Klaas verbonden als hoofdvakdocent directie HaFaBra aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daarnaast is hij dirigent van brassband De Bazuin uit Oenkerk en harmonieorkest Cresendo uit Drachten. Ook verschijnen er regelmatig nieuwe arrangementen van zijn hand.