Nieuws

Afgelopen zaterdag mocht Jiska Zuidhof, leerling van Concordia Middelstum deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor blazers solisten en ensembles in Ede.

Ze had zich hiervoor geplaatst nadat ze in juni van dit jaar kampioen werd op het solistenconcours van de muziekbond Groningen en Drenthe. Jiska kwam zaterdag uit in de 5e divisie en speelde op haar bugel het werk ‘Romance opus 36’ van Camille Saint-Saens. Ze werd hierbij prachtig begeleid door pianiste Nanke Flach uit Groningen.

De juryleden Jos van de Braak en Jacques Claessens waren vol lof over Jiska haar prachtige optreden met een mooie warme bugelklank en haar sfeervolle passages. Ze gaven haar dan ook in totaal 83 punten. En dit was goed voor een 3e plaats op dit Nederlandse Kampioenschap.

Een hele knappe prestatie voor de 12 jarige leerling van Concordia, die les krijgt van Jan Werkman.

Middelstum - Bij Algemene Muzikale Vorming (AMV) maken kinderen met de leeftijd van 7 tot 9 jaar op een speelse manier kennis met muziek.

De AMV-lessen zijn een goede voorbereiding voor kinderen die graag een instrument willen bespelen. Tijdens de lessen maken de leerlingen alvast kennis met het notenschrift en verschillende instrumenten. In de AMV-lessen worden ook liedjes gezongen en leren de leerlingen spelen op verschillende instrumenten.

De AMV-lessen duren 45 minuten en vinden een keer per week plaats op vrijdagmiddag. De lessen worden in groepsverband gegeven door juf Trienke Gietema.

Meer informatie en opgave bij Alyke Zuidhof
Telefoon 06-44053170
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als afsluiting van het seizoen geeft de fanfare van Concordia uit Middelstum een tweetal buitenconcerten in de regio. Het eerste vindt plaats op 5 juli vin Onderdendam bij dorpshuis Zijlvesterhoek. Het concert begint om 20:30 uur.

 

De fanfare van Concordia Middelstum timmert stevig aan de weg. Dit jaar nog werd het orkest derde tijdens de open Nederlandse kampioenschappen en wonnen de Middelstumers een festival op het Duitse eiland Borkum. Het orkest komt uit in de eerste divisie en kent vele leden uit de wijde regio. Niet gek dus dat voor de afsluiting van het seizoen naast de thuishaven ook gekozen is voor een locatie in de regio.

Tijdens de buitenconcerten laat Concordia een kant van de fanfaremuziek zien die u wellicht nog niet kent. Naast swingende pop kunt onder meer genieten van opzwepende Zuid-Amerikaanse muziek. De concerten zijn vrij toegankelijk en duren ongeveer een uur. Concordia staat beide avonden onder de vertrouwde leiding van haar eigen dirigent Klaas van der Woude.

Bij slecht weer passen we het programma aan en wijken we eventueel uit naar binnen. Houd onze FaceBook-pagina in de gaten voor de laatste informatie. (www.facebook.com/mvconcordia.nl).