De Fanfare

foto6

Muzikale ambitie en plezier staan centraal bij fanfare Concordia uit Middelstum. De vereniging die sinds 1919 bestaat is van oorsprong een echte dorpsfanfare maar is daar inmiddels ruimschoots aan ontgroeid. Het orkest presenteert zich dan ook als regio-orkest. Naast leden uit Middelstum en directe omgeving zijn er meer en meer muzikanten uit de wijde regio actief bij de vereniging. Toch zijn de elementen van een dorpsfanfare nog duidelijk te herkennen. Saamhorigheid en binding met de gemeenschap spelen nog altijd een belangrijke rol.

Concordia wil muzikaal graag presteren op het hoogst haalbare niveau. Dit komt onder meer tot uiting tijdens aansprekende concerten zoals het jaarlijkse kerstconcert Sterren Stralen, een concert in de stijl van Andre Rieu tijdens Sunsation en een concert in samenwerking met Ge Reijnders. Daarnaast neemt het orkest ook regelmatig deel aan festivals, concoursen en kampioenschappen zoals de bondsconcoursen, het Open Nederlands Fanfarekampioenschap en het Vlaams Open Kampioenschap. Natuurlijk is de ambitie om te winnen maar belangrijker nog is dat het orkest zich zo steeds verder kan verbeteren. Concordia komt uit in de 1e divisie.

Concordia staat sinds 2016 onder leiding van Klaas van der Woude. Als repetitor en vaste vervanger is Jan Werkman aan de vereniging gebonden. 

De vereniging beschikt over een eigen clubgebouw waar de leden na gedane arbeid ook prima kunnen ontspannen onder het genot van een hapje en drankje. Tevens beschikt de fanfare van Concordia over een dweilorkest dat opereert onder de naam "De Blaauwbloezen".

Lijkt het jou ook leuk om bij deze vereniging te musiceren? Neem dan contact met ons op en we vertellen je graag meer!