Dirigent

Simon Haakmeester (1988) is een Nederlandse slagwerker, dirigent, componist/arrangeur, workshopleider, docent en kunstenaar. Momenteel houdt hij zich bezig cross-art projecten en sounddesign. Een voorbeeld hiervan zijn de interdisciplinaire kunstinstallaties die hij samen met visueel kunstenaar Hannes Arvid Andersson ontwerpt en maakt.

Simon is ook in de amateursector actief en heeft, naast dat hij lesgeeft, de leiding over de slagwerkgroepen van Concordia uit Middelstum en het A-slagwerk ensemble van SDG Ommen. Tevens schrijft hij arrangementen en composities voor verschillende ensembles (voornamelijk slagwerk), dit doet hij op verzoek en uit eigen beweging.

Zijn Bachelor of Music heeft Simon aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen in 2015 met het predicaat cum laude behaald. En in 2017 heeft hij zijn diploma voor de master opleiding New Audiences and Innovative Practices behaald (tevens aan het Prins Claus Conservatorium).

Docenten: Joeke Hoekstra (Slagwerk), Luuk Nagtegaal (Slagwerk), Tatiana Koleva (Slagwerk), Guy Wood (Creative Leadership), Marc van Roon (Improvisatie).