Nieuws

De Schotten vechten om hun highland, de Middelstumers om de eer van het Hoogeland.      

De malletband uit Middelstum is een enthousiaste groep leden, variërend tussen de 14 en 81 jaar. Bij ons staan leerlingen en het jeugdbeleid hoog in het vaandel. Er wordt dan ook open gecommuniceerd met alle leden, waardoor er nu een enthousiaste groep is ontstaan die goed aan de weg timmert.

Een deel van onze leden heeft al eerder meegedaan aan het ONSK. Zo heeft de malletband destijds in 2014 meegedaan met de eerste editie van het ONSK, waar het stuk El Gee ten gehore werd gebracht. Voor onze jeugdige spelers is het ONSK ook aantrekkelijk. Zij hebben het weten te schoppen tot drievoudig kampioenschap in de basisklasse!

Ook in 2019 kijken we met plezier uit naar het evenement. Voor onze groep is het een mooie uitdaging en ervaring voor de nieuwe jeugd. Wij doen mee omdat wij hebben ervaren dat er altijd kwalitatief goede composities geschreven worden, die goed zijn voor onze muzikale groei. Daarnaast is het wedstrijdelement natuurlijk altijd erg leuk. Iedereen speelt hetzelfde stuk, waardoor er veel interesse is in elkaars uitvoering. Er ontstaat een gezonde competitieve houding van de ensembles.

Dit jaar doet de malletband mee in de middenklasse en wordt op 13 april het stuk ‘Rebellion’ van Martijn Oostra ten gehore gebracht. Volgens de dirigent Simon Haakmeester is dit een mooi stuk voor deze rebelse groep. Het zorgt voor verschillende schermutselingen in de groep om hun muzikale flexibiliteit te testen, dit door de grote ruimte voor muzikale interpretatie. De Schotten vechten om hun highland, de Middelstumers om de eer van het Hoogeland. Verder is ‘Rebellion’ een stuk dat inspeelt op muzikaal voorstellingsvermogen, frasering, klank en timing.  

Uiteindelijk vinden wij het meedoen het belangrijkste en het leukste tijdens het ONSK. Andere ensembles ontmoeten en luisteren naar elkaars opvattingen van hetzelfde stuk. Uiteraard hopen we op een mooie prestatie en gaan we er samen een geweldige dag van maken.

Afgelopen zaterdag gaf de Malletband van muziekvereniging Concordia uit Middelstum een uniek en feestelijk concert in zalencentrum Vita Nova, getiteld ‘Mallet Beats’. Dit deden zij in samenwerking met Thomas Visser. Deze jonge lokale DJ, die tevens de nodige producerende kwaliteiten bezit, is enige tijd geleden benaderd met de vraag of een samen werking tussen beide een optie zou zijn. Thomas stond hier positief tegenover en het enthousiasme in hem en groep was gewekt. Vervolgens begon de zoektocht naar het samenstellen van een mooi en afwisselend programma, waarin voor zowel de DJ als voor het slagwerkinstrumentarium een duidelijke rol was weggelegd.

Het eerste deel van het concert bestond uit goed in het gehoor liggende muziek. Ook voerde de Malletband het werk ‘Rebellion’ voor het eerst uit, welke zij gaan spelen op de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen in april. Na de pauze volgde een mix van zeer verschillende nummers, die ongeveer 45 minuten duurde. DJ Thomas stond hierbij centraal opgesteld binnen het ensemble. Van Gloria Estefans ‘Conga’ en ‘Everybody needs somebody’ tot happy hardcore muziek en liedjes van Doe Maar.

 

Een ander hoogtepunt was het stuk ‘Electric Mood’, welke door dirigent Simon Haakmeester speciaal was gecomponeerd voor deze gelegenheid, een bijzondere mix tussen traditioneel slagwerk en elektronische muziek en effecten. De jongere groep van de jeugdband hadden ook een mooie plek binnen het concert met onder andere Latin-achtige muziek en ‘Run boy run’ van de artiest Woodkid. De betreffende zaal was zeer goed voorzien van publiek, het was bomvol. Kortom, een muzikaal feest. De presentatie was in handen van twee eigen leden binnen de band. 

Na het concert was er een zeer geslaagde afterparty met muziek van The Music Boys en de nodige dansjes en drankjes. Slagwerk spelen is overigens ook een sportieve bezigheid. Aangezien een aantal instrumenten een behoorlijk gewicht hebben en de nodige trappen op en af moesten worden gesleept. Gelukkig doet een lekkere kop koffie na die tijd wonderen.

 

Malletband Concordia presenteert Mallet Beats

Zaterdag 9 februari om 20.00 uur staat de malletband van Concordia onder leiding van Simon Haakmeester in de bovenzaal van Vita Nova aan de Heerestraat te Middelstum. De naam Mallet Beats is niet zonder reden. Het concert is namelijk in samenwerking met DJ Thomas Visser. Thomas is DJ & Producer en komt uit Toornwerd. De afgelopen jaren ontwikkelde Thomas zich tot één van de meest veelbelovende talenten uit de regio. Het bracht hem langs diverse evenementen en festivals zoals o.a. Sunsation en Sieme.nl.

Het concert is in tweeën gedeeld. Voor de pauze zal de malletband eigen werken ten gehore brengen, zoals het werk dat speciaal geschreven is voor het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschappen. Dit is het eerste try-out concert voor dit werk. Na de pauze zal de malletband van het concert een feestje gaan maken, samen met Thomas. Er zal op verschillende manieren bekende muziek gemaakt worden, zoals bijv. liedjes van Gloria Estefan.                                                                                                                                      

Na afloop van dit concert zal The Music Boys uit Middelstum het feestje nog even doorzetten in de foyer van Vita Nova. De avond belooft een spectaculaire en gezellige avond te worden die u niet mag missen.

Kaartjes zijn verkrijgbaar bij onze leden, maar ook bij de ingang van de bovenzaal in Vita Nova 9 februari. € 5,- voor donateurs, € 7,50 voor niet-donateurs. Kinderen zijn ook van harte uitgenodigd!