Nieuws

"De Schotten vechten om hun highland, de Middelstumers om de eer van het Hoogeland."      

De malletband uit Middelstum is een enthousiaste groep leden, variërend tussen de 14 en 81 jaar. Bij ons staan leerlingen en het jeugdbeleid hoog in het vaandel. Er wordt dan ook open gecommuniceerd met alle leden, waardoor er nu een enthousiaste groep is ontstaan die goed aan de weg timmert.

Een deel van onze leden heeft al eerder meegedaan aan het ONSK. Zo heeft de malletband destijds in 2014 meegedaan met de eerste editie van het ONSK, waar het stuk El Gee ten gehore werd gebracht. Voor onze jeugdige spelers is het ONSK ook aantrekkelijk. Zij hebben het weten te schoppen tot drievoudig kampioenschap in de basisklasse!

Ook in 2019 kijken we met plezier uit naar het evenement. Voor onze groep is het een mooie uitdaging en ervaring voor de nieuwe jeugd. Wij doen mee omdat wij hebben ervaren dat er altijd kwalitatief goede composities geschreven worden, die goed zijn voor onze muzikale groei. Daarnaast is het wedstrijdelement natuurlijk altijd erg leuk. Iedereen speelt hetzelfde stuk, waardoor er veel interesse is in elkaars uitvoering. Er ontstaat een gezonde competitieve houding van de ensembles.

Dit jaar doet de malletband mee in de middenklasse en wordt op 13 april het stuk ‘Rebellion’ van Martijn Oostra ten gehore gebracht. Volgens de dirigent Simon Haakmeester is dit een mooi stuk voor deze rebelse groep. Het zorgt voor verschillende schermutselingen in de groep om hun muzikale flexibiliteit te testen, dit door de grote ruimte voor muzikale interpretatie. De Schotten vechten om hun highland, de Middelstumers om de eer van het Hoogeland. Verder is ‘Rebellion’ een stuk dat inspeelt op muzikaal voorstellingsvermogen, frasering, klank en timing.  

Uiteindelijk vinden wij het meedoen het belangrijkste en het leukste tijdens het ONSK. Andere ensembles ontmoeten en luisteren naar elkaars opvattingen van hetzelfde stuk. Uiteraard hopen we op een mooie prestatie en gaan we er samen een geweldige dag van maken.